divendres, 10 de setembre del 2010

Moltes alemanyes vegetarianes a Istanbul

Bona nit a tothom,

Avui he anat amb el grup d'Erasmus de la Uni a visitar Europa (altre cop, sí). Però aquest cop "només" hem visitat (altre cop) la torre de Gàlata, el carrer de botigues, Taksim i finalment hem baixat fins al port de Kabataç, al Palau de Dolmabçe.

Per si això no fos suficientment cansat (que ho és, ja us vaig parlar de les distàncies ahir), el pitjor de tot és estar parlant amb anglès durant tantes hores. Practiques molt i això és fantàstic, però, almenys jo, acabo mentalment esgotada. A més a més tothom és alemany, hi ha alguns holandesos i alguns altres països, però els alemanys són la norma. Alemanyes en concret. I vegetarianes (molt fàcil tenint en compte q en aquest país només en prenen kebabs...). So nice, cal dir-ho, però és divertit veure com allà on van fan d'alemanyes, tipus pujar a un ferri i no entendre com pot ser que la barana estigui trencada, que la gent tiri la brossa al mar o que creuin el carrer en vermell. No ho poden entendre, i el més bo de tot és que s'ho passen genial fent-ho, com nens petits que trenquen les normes. Són un encant de veritat :)

Després de deixar el grup gran, ens en hem anat uns quans a prendre un té a un bar d'allà "al costat" (posa-li 15 minuts caminant sempre). Hem estat parlant molt, tot molt nice, so cute, and "Barcelona is great!" i aquestes coses que passen. A més a més hem estat molt entretinguts perquè hi ha un referèndum a la ciutat diumenge i hi havia manifestacions i tenderetes dels partits a favor i en contra. He intentat averiguar sobre què era el referèndum i m'ha semblat entendre que era a favor o en contra que els constructors i els treballadors del metro els pagués l'estat o no; m'ha semblat entendre, repeteixo, potser llegiu al diari una cosa totalment diferent (llavors m'envieu un mail explicant-ho, please).

Un cop hem acabat el cafè eren les 6 i calia, obviament, sopar. Com no se m'havia acudit? És el que té anar amb alemanyes... Total que hem agafat el ferry de tornada a casa i després un autobús assesí durant uns 3/4 d'hora per arribar a casa. D'aquí hem anat a sopar a un restaurant que està obert 24h i ens hem pres una fantàstica Ezo Gelin Çorbasi (sopa de llenties) i una Lahmacun Kasarli (pizza turca amb formatge). I el sopar de 5 ens ha costat exactament 21 TYL, que són uns 10€!



I finalment ara me n'aniré a dormir perquè demà tenim excursió a Bursa i el metting point és a les 6 am, o sigui q encara que a les 21:30 estigui dormint només serà per 7 hores :S En fi, espero que valgui la pena!

Un petó a tots/es!
Victòria

PD: Hi ha més anèctodes per explicar, però el meu cervell està comensant a pensar en anglès i no pot ser bo, així que simplement descansaré molt i crec q faré un post especial de curiositats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada