dimarts, 19 d’octubre del 2010

Hamam - Bany turc

Quan la Roser i mon germà van venir tenien molt clar que volien anar a un hamam. Al principi ens feia una barreja d'il·lusió i por al desconegut. Ens semblava una cosa molt exòtica tot i que poc higiènica.
Primer de tot, vam haver de trobar un hamam que fos unisex. La divisió de sexes no es porta tant com pot semblar a Istambul (no sé a la resta de Turquia), però en un bany on s'ensenyen "las carnes" doncs quasi es troba normal. O això o jo ja començo a ser massa turc.
Anyway, el hamam unisex que sortia a la guia de la Roser era el de Suleymaniye, allà al costat del Basar de les espècies i del Gran Basar. On està tot, vaja.
Com que teniem por (i la traducció espanyola de la pàg web era bastant pèsima, comproveu-ho) doncs vam decidir mirar reviews per Internet. Allà vam trobar algunes de molt bones i d'altres de molt dolentes. Parlaven de dolors insofribles i visions borroses després de passar molta estona esperant a la sauna...
Però ens hi vam decidir. Ho vam fer. I no ens n'arrepentim.
Arribes allà després de reservar per Internet. Pagues la reserva i et guien a un cambiador on pots deixar les teves coses i tancar amb una clau que portaràs a sobre.
Vas vestit amb banyador i una tovallola donada pel Hamam. A les noies els ofereixen la part de dalt del biquini (millor porteu-vos els vostre propi, les mides no són gaire grans...) i uns shorts obligatoris (millor amb la part de baix posada, ecs).
Passes a la sauna. T'hi esperes un temps variable fins que arriben els massatgistes que et condueixen a petites sales que donen a la sala gran de la sauna.
Comença el massatge:
- Se't mulla amb aigua freda.
- Et rasquen amb un guant raspós que t'exfolia la pell. Mon germà i jo (extremadament delicats de pell) hem tornat amb tota la pell sencera. No us preocupeu.
- T'estiren a sobre la placa de marbre. Comença el massatge amb sabó.
- Et posen el sabó per sobre, molta espuma i et fan el massatge.
- Després d'uns 15 minuts, et tornen a mullar, et fan fora de la sala, et tornes a canviar (t'has de quedar en tovalloleta a baix, t'enrotllen el cap i la part de dalt del cos.
- T'esperes prenent un tè a fora fins que estiguis sec. Et posen una mica de colònia a les mans.
- Et tornes a canviar al canviador, et pots posar desodorant i secar-te al cabell en el mega tocador que tenen.
- Surts del hamam on et tornen a posar colònia a les mans.
- Escrius un review al teu blog sobre Istambul.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada